De kerk is er ook in tijden van rouw. U mag altijd contact opnemen met de predikant of een van de ouderlingen om te overleggen wat de kerk kan betekenen bij een situatie van verlies. Het is mogelijk om een afscheidsdienst te houden in de kerk waarbij aansluitend de begrafenis of crematie plaats zal hebben. Maar ook wanneer er een afscheidsplechtigheid in een aula (of op een andere locatie) georganiseerd wordt, kan de kerk haar medewerking verlenen. De afscheidsdienst of plechtigheid wordt voorbereid in samenspraak met de nabestaanden. Daarbij is er zeker ook ruimte voor persoonlijke inbreng. De dienst vanuit de kerk in Oldenzaal kan live uitgezonden worden en is na afloop ook te downloaden.
Wanneer een dierbare komt te overlijden, komt er veel op je af. Indien er de wens is om een kerkelijke uitvaart te houden of voor het afscheid of condoleren gebruik te maken van een van onze ruimtes verzoeken wij de uitvaartleider contact met ons op te nemen. Doe dit dan vóórdat er een definitief moment vastgelegd wordt.
Wij zijn gewend om bij het overlijden van een gemeentelid, de naam te noemen in de eerstvolgende zondagse eredienst. We gedenken in een moment van stilte het leven, delen (indien openbaar) het moment van condoleren en de uitvaart en hangen eventueel een gedachteniskruisje op in de kerk. Dit kruisje wordt een jaar na overlijden naar de nabestaanden gebracht.
Op de laatste zondag van het kerkelijke jaar (eind november, voordat de adventstijd begint) worden in een kerkdienst de namen genoemd van hen die zijn overleden in het afgelopen kerkelijk jaar. Na het noemen van de naam wordt er ter nagedachtenis een kaars aangestoken. De nabestaanden worden voor deze bijzondere eredienst uitgenodigd.